Kära läsare, 
Jag ber om ursäkt för min frånvaro på bloggen, men meddelar härmed att jag är tillbaka. Ett tag i alla fall. Fram till nästa tentaperiod, det vill säga. 
 
Som ni vet åkte jag, Anna, Eileen (tysk kompis som har ett intership på Volkswagen) och Sam (engelsk kompis från Oxford) och reste under The Golden Week. Resan var fantastisk och välbehövd! Under 2 dagar strosade vi runt bland de fina kanalerna i SuZhou, största staden i Jiangsuprovinsen i östra Kina, och begav oss därefter till Shanghai där vi levde loppan i 4 dagar. Det var väldigt skönt att komma bort, även om det vi gjorde mest var att dricka kaffe och äta riktigt god mat. 
 
 
Något av det mysigaste i Kina är tebutikerna. När vi promenerade runt i Suzhou under vår första dag fick Sam syn på en liten tebutik och vi gick in för att kika lite. Där inne jobbade en otroligt söt dam i 50-årsåldern som välkomnade oss och erbjöd oss att slå oss ned kring hennes tebbord och dricka lite te. Vi satt där i nästan en hel timme och bara pratade, drack massvis av te och fick lära oss om både te och SuZhou. Eileen, som är i Kina och gör ett internship, har ju dock inte läst någon kinesiska så för henne var tebesöket inte lika givande som för oss andra, så efter en timme lämnade vi den lilla testugan och den söta tegumman bakom oss. 
 
 
Jag gillade SuZhou, väldigt annorlunda från de stora skyskraporna och den galna trafiken i Peking. Det hände dock inte så mycket i den "lilla" staden (som fortfarande har en befolkning större än Sverige), så när vi kom till Shanghai, som bara var en 20-minuters tågresa där ifrån, var vi alla väldigt glada och taggade! 
 
Vår första dag i Shanghai var helt otrolig. Vi började dagen med att äta en god lunch på ett museum, därefter besökte vi en marknad i The French concession district där vi bodde och vi lyckades hitta några fina småprylar. Dagen blev bara bättre, det blev dags för middag! Sam, som har varit i Shanghai ett antal gånger tidigare visste om alla fantastiska restauranger och barer, så han tog oss till ett ställe som kom att bli vår himmel: Sichuan Citizen. Vi åt mumsig mat och beställde in 4 stycken Basil Drops (definition: Den godaste drinken jag någonsin har smakat). Tack vare denna ljuva drink kom vi tillbaka till Sichuan Citizen varje kväll under vår Shanghaivistelse. Efter de utsökta drinkarna (jag längtar tillbaka sååå när jag sitter och skriver om dom) tog Sam med oss till en rooftop bar med utsikt över Shanghais skyline där vi drack varsinn espresso och åt feta, men goda, efterrätter. Vi rullade hem den kvällen...
 


 
Resan fortsatte dock på samma spår. Varje morgon började vi med att vi letade efter ett bra frukostställe där vi drack kaffe och fick i oss onyttiga pannkakor eller omeletter. Under dagarna besökte vi bland annat ett propaganda museeum och åkte även upp i en av de höga skyskraporna (föroreningarna var dock ivägen för svindelupplevelsen). Många kaffepauser, mumsiga middagar och sen var våra älskade Basil Drops - En otrolig resa helt enkelt! 
 
Efter vår resa var det dags för terminens första tentaperiod, vilket är anledningen till the less of activity här på bloggen. Nu är tentorna äntligen över och vi firade förra helgen med en stor middag med härliga människor från Beida. Idag är dock lilla jag hemma och snyter mig och huttrar, jag antar att det är en efterstress-förkylning såhär efter en intensiv provvecka. Vilken tur att jag har kvar så många roliga kinesiska piller från förra året! 
 
 
Dags att fortsätta fördriva sjuktiden med Sex and the city och Ted talks!
 
Massa kramar, 
 
Ellen 
 
 

Det är första oktober och första dagen på vårt lov.

Jag, frugan och Sam bestämde oss för att gå och sätta oss på något mysigt fik i hutongerna för att plugga, dricka kaffe och må bra. Vi hoppade på buss 107 från dongzhimen och åkte några stationer tills vi kom fram till Guloudajie där vi fann många, just mysiga, fik. Efter en smaskig croissant och en kopp brännhett kaffe begav vi oss ut på jakt efter ett fik med bättre fungerande internet, och hamnade på ett fik kallat "bar and badass bread", där vi alla 3 fick i oss lite god lunch och ytterligare en kopp kaffe.

På vår väg hit hittade vi världens sötaste lilla second hand/vintage butik som sålde massa smycken, klockor, väskor, koppar och annat kul. Jag får nog gå förbi butiken en gång till på vår väg tillbaka, en extra tekopp kan väl aldrig skada.

Imorgon beger vi oss till Suzhou, så det gäller att bli klar med plugget och packningen ikväll. Resan ska bli rolig, jag hoppas bara att min hosta inte blir värre.

Dags att plundra vintagebutiken!

Ciao!