Nyinflyttade

4kommentarer

Städa, städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul... Eller? 
 
Herrejesus! Vi har flyttat! Och flytten skedde inte helt utan besvär och kämp. Jag antar att vi har lärt oss att man inte ska ta en Ja, vi har skaffat lägenhets-drink(ar) dagen innan man ska flytta ett helt års samlingar av saker till en ny lägenhet. Vi kravlade oss upp ur vår säng hos Tobie, packade ihop våra resväskor och gick ut till vägen och väntade på The man with the white van (sounds more creepy than we realised then) som skulle hämta upp oss och våra väskor. Efter många samtal fram och tillbaka om var vi var och var han var så hittade vi varandra och fick våra väskor inpackade i bilen. Anna fick sitta bak med väskorna medan jag satt i framsätet och svettades. Vår white van guy berättade att det tydligen skulle regna idag. Lucky day, huvudvärk och regn.
 
Vi kom fram till vårt nästa stopp, Global Village där vi bodde förra året, för att hämta upp resten av våra saker. Och herregud vad saker det var! Efter ett tag började till och med vakterna vid dörren hjälpa till att bära för det var så mycket "Dongxi TAI duo le" skrek dom! Translation: Ni har ALLDELES för mycket saker! Och vi höll med. Vi fick in alla våra kassar, väskor, gitarrer och andra roliga (onödiga?) saker i bilen, men tyvärr fanns det inte plats för oss. Vi tog oss ut till stora vägen för att ta en taxi till vårt framtida hem, och precis när vi kliver in i bilen kommer regnet, phu! Som tur var bor vi ganska långt ifrån vårt förra boende, så när vi kom fram till DongZhimen (där vi nu bor) hade regnet ännu inte nått oss. Vi fick hjälp av vår mäklare/landlord, Jack, och white van guy. Vi var så tacksamma, utan deras hjälp vet jag inte vad som hade hänt. As i mentioned så går det ingen hiss upp till våning 4, utan du måste åka till våning 5 och ta trappan ner en våning för att komma till vår lägenhet. Kan inte påstå att det fungerade jättebra när vi skulle flytta alla 30 Ikea-kassar fyllda med våra saker. 
 
TILL SLUT var allt inne i lägenheten, vi sa tack och adjö till våra hjälp-killar och satte oss ner och smådog lite i den stora, blåa soffan i vardagsrummet! Andas ut, pusta ut, viiiilaaaaa. Och så slog det oss att vi hade hållt på att bära kassar fram och tillbaka i 4 timmar, och vi hade inte ätit på hela dagen, så vi tog oss till det stora köpcentret som ligger några minuter från vårt hus och köpte lite mat och varsinn välförkänt Coca Cola. Sen var det bara att bege sig hem och börja städa, och städat har vi gjort enda sen dess... 
 
 
Vi är fortfarande supernöjda med lägenheten och just nu sitter jag i vår soffa i vardagsrummet och lägenheten ser rätt fräsch ut. Det är annat än vad den gjorde igår, för att inte tala om i förrgår. Lägenheten såg ju helt okej ut till ytan, det var först när vi började dra med trasorna över väggarna, taken, och borden som vi upptäckte att stället aldrig kan ha städats förut. Usch. Enda sedan vi flyttade in i fredags har vi städat från morgon till kväll, men även unnat oss lite mat och te (vi har över 20 tesorter att välja mellan). Städa är väl inte jättekul, men jag hade sett fram emot att köpa en dammsugare till vår lägenhet så länge, så det var jättekul när vi äntligen fick vår lilla panasonic-bebis! 
 
Det var först idag som vi äntligen kunde börja packa upp våra grejer, innan har det baaara varit till att dammsuga, svabba, putsa, flytta runt möbler och slänga massa skit som var kvar från de förra hyresgästerna. Men nu, äntligen, har vi fått packa lite grejer, vilket innebar att vi ikväll fick avnjuta vår första, hemmagjorda middag här i huset. Vi lyxade till och med till det med lite billigt, rött kinesiskt vin som jag sen spillde ut på hela vardagsrumsbordet, men det är en annan story. 
 
Nu ska vi bege oss till sängen, jag uppdaterar er mer imorgon om vad som händer här borta i fjärran land. (Typ vädret som gick från supermegabajs till supermeganajs!!!)
 
Puss och kram från Peking 

4 kommentarer

Mamman

03 Sep 2012 18:08

Tänk att du hade sådana städtalanger...Skämt åsido, KUL med lägenhet! Jag kommer och sover i soffan.

LN

03 Sep 2012 18:13

JÄTTEKUL!
och SOFFAN ÄR DIN! Du kan kanske till och med få sova i min supermegasäng! :D

Mormor Berkemar

03 Sep 2012 19:39

Hoppas ni håller det städat!! Ni kanske kan!
Ha det riktigt bra

Johanna

04 Sep 2012 07:10

Åhhh, så mysigt, jag kanske kommer jag med...

Kommentera

Publiceras ej