Sanlitun och dagens planer

1kommentarer

Hejsan hoppsan i lingonskogen! 
 
Vi har just ätit lite gröt med kanel och socker och ska precis duscha i vår Gollum-dusch (jag ska förklara) för att sen dra ut på stan och utföra dagens roliga ärenden. Igår kände vi oss så pass klara med lägenheten att vi kunde ta oss ut på kvällen för att socialisera oss lite med några vänner, och inte sitta inne som ett gift gammalt par och se en film samtidigt som vi avnjuter varsinn kopp te. Vi träffade några gamla kompisar från förra terminen men fick även hänga med lite nytt folk som ska vara här i år! Jättekul. Vi åt fancy food for the first time in a while, och då menar jag inte vår ytterst nyttiga kaninmat, utan vi åt på The Blue Frog i Sanlitun. Gott, gott! Sen blev det några drinkar på det och THE BEST PART var att när vi sen skulle åka hem från Sanlitun så tog det, wait for it... 5 minuter att ta sig hem. Vi är vana vid att bo 40 minuter från Sanlitun, så det var en härlig uppenbarelse. Bra läge på lägenheten alltså! 
 
 
Det som står på dagens agenda är att köpa en mobil till mig eftersom jag på något smidigt sätt inte lyckades få med mig den hit till Kina, plugga inför Placement test som vi har imorgon (blä, vi har inte ens öppnat våra böcker...) och sen ska vi ska köpa cyklar så vi kan trolla runt på stan som alla coola kineser. Tydligen, så behöver vi inte cykelhjälmar, för "man cyklar ju inte så fort, ni behöver inte köpa hjälm, men om man kör motorcykel, då ska man ha hjälm", för att citera gårdagens taxi-chaufför. 
 
And here's the deal with the Gollum shower: vi har ingen riktig dusch. Vi har en duschslang och ett avlopp, men det finns ingenting som avgränsar duschen från resten av badrummet. Golvet lutar inte ens ned mot avloppet, vilket innebär att vi får sitta med en skrapa och skrapa ner vattnet i avloppet mellan schamponeringarna. Och just det, eftersom det inte finns något duschdraperi går det inte heller att stå upp i duschen, så vi sitter ner och hukar oss. Som Gollum. Very handy and very attractive! 
 
So that's that. Nu ska vi ut på äventyr! 
 
Puss och kram! 
 
 

1 kommentarer

Margareta och Ginnis

05 Sep 2012 12:27

KOMMER KIKA IN I DIN BLOGG LITE DÅ OCH DÅ ELLEN!
Ha det så bra i Kina!
KRAM

Svar: Vad roligt! Tack ha det bra där hemma! kram
Ellen, Ellet, 林爱伦

Kommentera

Publiceras ej