Beijing - Round four

1kommentarer

I augusti 2011 fyttade tre mycket förväntansfulla och förvirrade 19-åriga tjejer till Peking. Inte visste jag väl då att jag idag, ett år och sex månader senare, skulle sitta i ett klassrum på Beijing University och läsa den högsta nivån i Mandarin together with a bunch of koreans. Men nu är vi här, fjärde och sista terminen på Beida, och det ska bli awesome.
 
Resan hit gick bra, särskilt för Anna som lyckades sova hela vägen. Inresan mot Pekings flygplats var dock inte en vacker syn - smog, smog, smog. Urk. Lisa, Annas syster som hälsar på oss den här veckan, tog några sista djupa andetag på flyget innan vi gick av. Den här gången hade systrarna Gross packat med en stor LUFTRENARE som ska hålla oss friska terminen ut! Vår lufträddare var inte lätt att bära från tunnelbanestationen hem till lägenheten i Dongzhimen, men efter lite slit var den installerad och i full gång. Well done, Anna. Själv såg jag till att fixa en VPN på en gång, annars blir det ju så lätt att man blir utan facebook i typ 3 månader... 
 
När våra väskor äntligen var uppackade och luftrenare installerade gav vi oss iväg på nudelmiddag i hutongerna. Det här nudelstället är helt fantastiskt, nudlarna är de bästa jag någonsin smakat, ägaren är hur gullig som helst (och stolt över att han har svenska kompisar som alltid tar med nya vänner till hans ställe) och ölen kostar 4 spänn flaskan. However, så kommer kläderna du har på dig till denna ljuva "restaurang" aldrig lukta som de gjorde innan. Man stinker mat, alltså, inte god mat. Vår lägenhet luktar fortfarande. Men totally worth it, best noodles in town. 
 
Vi har också fått ett litet, litet smakprov på Chinese New Years festival. Ungar som smäller smällare på gatorna, fyrverkerier hit och dit, människor som står under el-ledningar, på gatorna och skjuter iväg raketer. Det var det läskigaste vi har varit med om! Vi skrek av rädsla och sprang till första taxin vi kunde hitta. "It feels like a fucking war zone". Helgalet. Men nu är allt firande över och all nyårsdekor är nedtagen. 
 
Under de senaste tre dagarna har vi lyckats registrera oss för våra respektive program, jag läser mandarin en termin till och Anna ska gå på historia föreläsningar på skolan. Exciting! 
 
Oh btw, kolla serien Girls om ni inte har gjort det, vi unnar oss själva ett eller två (eller tre eller fyra) avsnitt per kväll served with a bowl of peanut butter and apples. 
 
Ta hand om er, 
Ellen :)

1 kommentarer

Pater Tuus

27 Feb 2013 11:45

Skönt att höra att ni är på plats, andas och är inskrivna utan fyrverkeriskador! Vi ställer gärna upp i april om ägaren till nudelstället vill ha nya svenska kompisar!

Svar:
Ellen, 林爱伦

Kommentera

Publiceras ej