Sverige, Sverige älskade vän

1kommentarer

Veckor har gått och vi är redan inne på det nya året. 2013. Vi började det nya året med en brutal tentavecka, samtidigt som våra fina vänner Daniela, Jacob och Josefin var och hälsade på i lägenheten i Dongzhimen. Tentavecka innebar många timmar på Beidas biliotek och väldigt få timmar i sängen. Den 11 januari var vi färdigprovade, och drog tillsammans med våra svenska vänner iväg till värmen i Thailand. 
 
 
Jag, Anna och Josefin åkte ett flyg och Jaken och Daniela ett annat (vill ju inte tröttna på varandra redan innan resan liksom). När vi står och ska boarda ringer Daniela och skriker VI SITTER I BUSINESS CLASS, VI BLEV UPPGRADERADE! NU DRICKER VI CHAMPAGNE! Kul för dom, tyckte vi, och boardade ett trångt plan som tog oss till Bangkok. Väl framme vid vårt hostel blev vi mottagna av en gammal gymnasieklasskamrat, Oskar, som också skulle resa med oss. Då var hela truppen samlad, 6 svenskar på Bangkoks gator, hur skulle det gå? 
 
Resan var HELT fantastisk! Jag älskade verkligen Thailand. Och Kambodja, som vi begav oss till en vecka senare. Vi har provat på massa roligheter, vi hyrde bland annat moppar på ön Koh Chang och körde iväg till ett vattenfall där vi badade med de andra turisterna. Efter det tog vi en båt till en liten mindre ö som verkligen var ett sant paradis. Lång, vit strand med palmer... mm. Här hyrde vi kajaker och paddlade omkring en dag och brände fötterna och smalbenen, vi dök med tuber på 12 meters djup (och coola Daniela tog advanced dykarcertifikat), vi festade loss på Monkey Bar, vi drack kokosmjölk direkt ur kokosnötterna, vi solade, vi badade, vi sov i små hus med ormar och geccoödlor. Helt underbart. Men sen lämnade vi ön och begav oss till Kambodja. Att passera gränsen var ett äventyr i sig, men vi lyckades efter många timmar i buss att traska över från Thailand till Kambodja. Det kändes coolt. Så var vi framme! 
 
 
 
 
Vi bodde först i Siem Reap som var en helt fantastisk stad. Människorna var så otroligt glada och mysiga! Vi stortrivdes. Första dagen åkte vi och kollade på alla häftiga tempel som finns. Det var coolt, men omöjligt att hinna med att se alla tempel på en dag. Dagen efter steg vi upp 4 på morgonen för att åka och kolla på soluppgången vid Angkor Wat. Men först behövde vi lite mat, men eftersom inte några frukostrestauranger hade öppnat så pass tidigt så blev det pizza i Tuktuk. Riktigt gott! Soluppgången var häftig, även om det var rätt molnigt. Vi tog oss sen tillbaka in till city för att hoppa på ett par mountain bikes och sen drog vi iväg på en heldags cykeltur. Turen tog oss runt tempelområdet, men off road och vi fick se många av de mindre templena, samt åka in i byarna där massa kambodjanska familjer bodde. Det var SÅ COOLT! Superhäftigt. Kroppen började nästan bli lite trött när vi cyklade hem i solnedgången efter 40 km på cykel och klättring upp och ned för 6 olika tempel. Men häftigt var det! 
 
 
 
Efter Siem reap satte vi oss på en buss som skulle ta oss till Koh Kong där vi skulle göra häftig trekking. Bussresan, som tydligen involverade flera bussbyten och omvägar, tog 17 timmar. fyfan. Men sen kom vi fram! However, kom det vi alla väntat på. Sjukdom. 4 av 6 sängliggandes, så det blev trekking för Daniela och Oskar, kul för dom, men för resten av oss var våra hotellrum det enda vi fick se av Koh Kong. 
 
So, all in all var det en väldigt härlig och bra resa, men slutet blev inte jättekalas. 
 
Anna och jag flög hem till Peking, tvättade, städade, packade om och flög hem till Sverige. Det är så skönt att vara hemma, skönt att vara i ett land vars luft är breathable! Så jag tar några extra andetag varje gång jag är ute nu, bara för att liksom. 
 
såhär flög vi hem
 
Nu, dags att tagga inför kvällens middag, morgondagens häng med Isabelle och Amanda, nästa veckas trip till Uppsala och massa annat kul. 
 
Vi ses snart!
Ellen
 

1 kommentarer

Mamman

03 Feb 2013 12:00

Så mysigt att ha dig hemma!

Kommentera

Publiceras ej